Aplikace Horská služba poradí i pomůže v nesnázích

Pro všechny milovníky hor jsme připravili novou aplikaci pro iPhone a Android s názvem Horská služba. Jak už napovídá samotný název, jedná se o praktického pomocníka, který pomůže při pobytu na horách. Aplikace nabízí množství informací. Od aktuálního sněhového zpravodajství přes průvodce po horských střediscích a stanicích Horské služby až po návod jak poskytovat první pomoc. Aplikace vám rovněž pomůže v případě, že se dostanete do nouzové situace a potřebujete zavolat pomoc. Aplikace byla vyvinuta pro Horskou službu ČR, partnerem projektu je Česká pojišťovna.

Hned na úvodní obrazovce se nacházejí dvě důležitá tlačítka, která vám v případě nouze mohou zachránit život. První tlačítko slouží k zavolání nejbližší stanice Horské služby. Nejbližší stanice je aplikací vybrána zcela automaticky, a to v závislosti na vaší aktuální poloze zjištěné prostřednictvím GPS. Při volání proto neztrácíte cenné vteřiny a minuty. Druhé tlačítko slouží k odeslání nouzové SMS. Dostanete-li se do nesnází a z jakéhokoli důvodu nemůžete nebo nechcete telefonovat pro pomoc, můžete využít této možnosti. Nouzová SMS se odešle na nejbližší stanici Horské služby, a to včetně vašich souřadnic získaných z GPS. Záchranáři tak budou mít informaci o vaší přesné poloze a dostanou se k vám mnohem rychleji.

Aplikace Horská služba nabízí rovněž řadu praktických informací. K jednotlivým horským střediskům jsou k dispozici aktuální informace o teplotě, výšce sněhové pokrývky a typu sněhu. Střediska je možné přehledně zobrazit na mapě. Dále aplikace nabízí podrobné informace o jednotlivých stanicích Horské služby. Sekce Info poskytuje praktické rady a informace. Jedná se například o desatero Horské služby, pravidla sjezdovek, informace o lavinovém nebezpečí nebo ilustrovaný návod jak poskytovat první pomoc.

Aplikace již není k dispozici ke stažení.

Tomáš Čermák
člen představenstva, eMan a.s. & CMO
  • Iceman 16. 1. 2012, 20:06

    Výborná aplikace, škoda, že není použitelná na celém území ČR, že by kontaktovala a předávala polohu složkám IZS.

  • dan 18. 2. 2012, 19:57

    chtěl bych být v hoské službě

  • kar 4. 4. 2012, 15:06

    škoda že nie je aj pre Slovensko, a nespolupracuje so zachrannou službou

RSS