eMan a BigBow přinášejí internet věcí do světa sportu

Návštěvníci Superfinále florbalu 2014, které se konalo v neděli 13. dubna 2014 v pražské O2 Aréně, měli jedinečnou příležitost vyzkoušet si revoluční produkt BigBow. Výjimečné řešení, které spojuje svět internetu, špičkových technologií a sportu, je určeno ke sledování a vyhodnocování florbalové hry a tenisu.

BigBow napomáhá hráčům k dosahování lepších výkonů, a to prostřednictvím poskytování podrobných informací o celé řadě výkonnostních a herních parametrů. Veškeré informace jsou dostupné na webu téměř v reálném čase ve formě detailních statistik a grafů (plně responzivní web BigBow lze komfortně prohlížet také na mobilních telefonech a tabletech).

BigBow je skvělou ukázkou využití internetu věcí ve světě sportu.

A jakým způsobem BigBow hráče florbalu nebo tenisty při zápasu nebo tréninku sleduje? O monitoring hry se stará miniaturní senzor umístěný ve florbalové hokejce nebo tenisové raketě. Sledován je každý pohyb nebo úder. Získaná data jsou pomocí technologie Bluetooth bezdrátově přenášena přes mobilní telefon hráče nebo speciální přenosový modul umístěný na hřišti na servery BigBow.

Vybrané haly a tenisové kurty jsou navíc vybaveny speciálním kamerovým systémem, jež během hry zachycuje pohyb hráčů a míčků na hrací ploše. Kombinace dat získaných kamerovým systémem a senzorem v hokejce nebo raketě posouvá kvalitu získaných dat o další stupeň výše.

Prodej sad BigBow bude odstartován již 25. května 2014, v den zahájení tenisové turnaje Roland Garros. Více informací najdete na webu www.bigbow.cz.

Tomáš Čermák
člen představenstva, eMan a.s. & CMO

RSS