Bohemia Energy, řešení pro uzavírání smluv prostřednictvím tabletů, je IT projektem roku 2014

Česká asociace manažerů informačních technologií včera vyhlásila výsledky 12. ročníku soutěže IT projekt roku. Mezi třemi vítěznými IT projekty roku 2014 je i řešení pro uzavírání smluv prostřednictvím tabletů Bohemia Energy, které vyvinuly společnosti eMan s.r.o. a Servodata a.s. Unikátní řešení umožnilo společnosti Bohemia Energy, největšímu alternativnímu dodavateli energií v ČR, úspěšně přejít od papírových formulářů k plně elektronickému uzavírání nových smluv. Obchodní zástupci společnosti nyní uzavírají 90 % všech kontraktů pomocí tabletů a doba zpracování smlouvy se zkrátila z dřívějších 14 na pouhé 2 dny.

Řešení Bohemia Energy vyvinuté společnostmi eMan a Servodata pro největšího alternativního dodavatele energií v ČR společnost Bohemia Energy bylo včera vyhlášeno Vítězem soutěže IT projekt roku 2014. Řešení pro uzavírání smluv prostřednictvím tabletů umožňuje stoprocentně nahradit tradiční proces využívající papírové formuláře. “V eManu máme rádi velké výzvy, kterou byla i realizace rozsáhlého řešení pro Bohemia Energy. Těší nás, že toto inovativní a na trhu unikátní řešení přináší ihned po nasazení našemu klientovi významné a měřitelné přínosy,” říká Tomáš Čermák, marketingový ředitel společnosti eMan a dodává: „Jen za prvních 6 měsíců uzavřeli obchodní zástupci Bohemia Energy více než 40 000 smluv právě přes tablety.“ Vývoj řešení Bohemia Energy začal na podzim roku 2013 a realizace jeho hlavní části trvala 7 měsíců. Do ostrého provozu byl systém uveden v červnu 2014. Celé řešení se nyní rozšiřuje o další komponenty a funkcionality, které reflektují aktuální požadavky zadavatele a připomínky uživatelů z každodenního provozu.

Výsledek používání řešení Bohemia Energy předčil i očekávání zadavatele. Doba potřebná na zpracování smlouvy se zkrátila ze 14 na pouhé 2 dny. Došlo také ke snížení nákladů na backoffice, tisk a distribuci papírových dokumentů a k výraznému poklesu chybovosti. Společnost Bohemia Energy nyní uzavírá 90 % všech kontraktů pomocí tabletů.”

S pomocí systému Bohemia Energy prodejce představí zákazníkovi nabídku, vyplní jeho údaje a zákazník přímo na displeji tabletu připravený kontrakt podepíše. Vyplněný a podepsaný dokument je pak automaticky odeslán do příslušné databáze. Celá flotila tabletů je centrálně spravována nástrojem AirWatch a při ztrátě nebo odcizení je možné tablet na dálku kompletně smazat. Nedílnou součástí řešení je webová aplikace pro správu uzavřených smluv a obchodních zástupců. Prostřednictvím pohodlného webového rozhraní mohou pracovníci společnosti Bohemia Energy provádět veškeré úkony související se zpracováním uzavřených smluv. Webová aplikace nabízí také detailní informace o jednotlivých členech obchodního týmu a je schopná odhalit jejich případné nepoctivé chování, řešení tak efektivně přispívá ke zlepšení kvality prodeje. Propojení všech součástí řešení Bohemia Energy se stávajícími IT systémy společnosti zajišťuje speciální integrační vrstva.

Společnost eMan postoupila v soutěži IT projekt roku v letech 2011 a 2012 mezi finalisty (aplikace eDatart a TaxiAgent) a v roce 2013 hned dvakrát zvítězila, s aplikací Praha a s aplikací Pojišťovna.

Oficiální výsledky soutěže IT Projekt roku 2014

Bohemia Energy - řešení pro uzavírání smluv prostřednictvím tabletů

Bohemia Energy - řešení pro uzavírání smluv prostřednictvím tabletů

Tomáš Čermák
člen představenstva, eMan a.s. & CMO

RSS