eMan byl u představování novinek Samsungu v Berlíně

Ve čtvrtek 30. srpna 2012 Samsung v Berlíně pořádal další ročník Samsung Developer Day a jelikož je Samsung světovou jedničkou mezi prodejci mobilních zařízení, nemohli jme u této významné události chybět.

Konference se konala v berlínském Tempodromu, ve kterém se den předtím konala další konference firmy Samsung, a to IFA Samsung Unpacked 2012, na které byl mimo jiné představen Samsung Galaxy Note II a jako překvapení i přístroj Samsung Galaxy Camera, který v sobě kombinuje fotoaparát a mobilní telefon se systémem Android. Oba tyto přístroje si mohli návštěvníci Developer Day prohlédnout a vyzkoušet, ale o tom až za chvilku.

Samotná konference začínala uvítacím projevem, při kterém nás v Berlíně přivítal Senior Vice President společnosti Samsung KH Kwon. Dále následovaly jednotlivé přednášky o technologiích firmy Samsung.

Vše začalo přednáškou o celém ekosystému, který zahrnuje vše od mobilního telefonu, přes televize, až po služby jako jsou Samsung Hubs. V prezentaci se objevila i zmínka o pro nás doposud neznámé službě Remote Test Lab, která umožňuje bezplatné vzdálené testování na reálných přístrojích značky Samsung. Samsung prostřednictvím této služby umožňuje online spojení s vybraným zařízením, na kterém je možné testovat aplikace.

Přednášky dále pokračovaly představením SDK pro nový S Pen, který nyní umožňuje snímat pohyb pera těsně nad displejem, a simulovat tak například onHover akci v internetovém prohlížeči.

Zbytek přednášek se již týkal spíše vývoje pro chytré televize a jejich příslušenství. Mobilní přístroje přišly opět na řadu až v jedné z posledních přednášek, kdy Samsung prezentoval svůj AllShare Framework, který umožňuje například upravovat fotografii z několika mobilních telefonů najednou a přitom výsledek zobrazovat na televizi, to vše v reálném čase.

V závěru konference si pro návštěvníky Samsung připravil tombolu, ve které rozdal zhruba 20 zařízení. I na nás se usmálo štěstí, a tak si jeden z nás odvezl domů nový Samsung Galaxy Note 10.1. Hurá!!!

Během konference bylo několik přestávek, během kterých si mohli návštěvníci prohlédnout nově představená zařízení Galaxy Note II a Galaxy Camera. Nás více zaujalo to druhé, které kombinuje funkce mobilního telefonu a díky objektivu i fotoaparátu. Na druhé funkci budou ale muset vývojáři ještě trochu zapracovat, protože se nám několikrát stalo, že předinstalovaná aplikace Camera přestala pracovat.

 

 

 

jakub.kral

RSS