eMan je modrý, ale rád se zelená

V eManu žijeme budoucností a moderními technologiemi. To neznamená, že za sebou necháváme spoušť. Snažíme se pořád přicházet s nápady jak životnímu prostředí ulevit. Podívej se, na čem makáme, aby naše modrá planeta nezešedla. Napadá tě ještě něco, co bychom mohli zavést? Dej nám vědět, rádi se inspirujeme!

V červnu jsme oslavili Světový den životního prostředí. Ideální příležitost představit tu méně technickou a více přírodní stránku eMana.

Umíme nejen rožínat, ale i zhášet
Víme, že každý vypínač má dvě polohy. Když světlo nebo zařízení nepotřebujeme, umíme ho vypnout. Šetříme tak energií, protože víme, že elektřina ani voda neroste na stromech. Alespoň v našem universu.

Kovářova kobyla nechodí bosky
Vzhledem k tomu, že vyvíjíme špičkové appky, byla by ostuda, kdybychom je sami nepoužívali. Máme zavedený systém chytrých elektronických kanceláří. To například znamená, že potřebujeme jen jednu tiskárnu na patře. A většinou je vypnutá.

Umíme do toho šlápnout
Potřebuješ si přes poledne skočit do banky? eMani mají k dispozici firemní flotilu, která čítá i koloběžky nebo jízdní kola. V květnu se taky zapojujeme do celostátní soutěže Do práce na kole. Nechceme zbytečně zatěžovat ovzduší výfukovými plyny.

Dáváme odpadky do správných slotů
Víme, že papír patří do modré, plast do žluté a sklo do zelené. Na běžné kancelářské čmárání navíc odebíráme taky recyklovaný papír.

Od června jsme se navíc zapojili do projektu Zelená firma. Nebudeme měnit firemní barvu, ale postaráme se o to, aby staré technologie odešly do křemíkového nebe. Proto jsme se stali součástí kolektivního systému REMA. Cílem je hlavně zajistit, aby elektroodpad nekončil na skládkách komunálního odpadu.

Proč? Třeba takový starý mobil se skládá ze železa, mědi, cínu, zinku a drahých kovů. Pokud ho zrecyklujeme, může se dál využít téměř 100 % všech těchto surovin. Kdybychom ho vyhodili do popelnice, uvolní se z něj nebezpečné a toxické látky, jako je arsen, rtuť nebo olovo. A s nimi si příroda poradit neumí.

Coby zelená firma máme k dispozici sběrný box na drobné elektrospotřebiče, tonery, kompaktní zářivky, CD a DVD. Když je sběrný box plný, REMA Systém si ho odveze na zpracování a všechny elektrospotřebiče jsou pečlivě rozebrány. Nebezpečné složky se pečlivě oddělí a všechny použitelné materiály jsou recyklovány.

2017 Certifikát Zelená firma eMan-page-001

Chránit přírodu a neplýtvat je pro nás hodně důležité. To, že jsme se zapojili do projektu Zelená firma, je další krůček správným směrem. Máš tip, co bychom mohli ještě zkusit? Sem s ním!

Vladana Bačová
Copywriter&Storyteller

RSS