eMan řešením vyvinutým pro Edenred přispěl k odstartování stravenkové revoluce

Pro Edenred, vydavatele stravenek Ticket Restaurant a lídra českého stravenkového trhu, jsme vyvinuli unikátní řešení, prostřednictvím kterého nyní mohou hospodští přijímat platby přes mobilní telefon nebo tablet s Androidem. Stačí pouhé přiložení elektronické stravenkové karty Ticket Restaurant Card k mobilnímu zařízení, a je zaplaceno.

Mobilní aplikace E-Pay by Edenred, kterou jsme pro Edenred vyvinuli, umožňuje restauracím, které nedisponují klasickým platebním terminálem, přijímat platby elektronickými stravenkami Ticket Restaurant Card. Digitální stravenkové karty, jež Edenred vydává ve spolupráci se společností MasterCard, postupně nahrazují klasické papírové stravenky. Platby jsou prováděny okamžitě, placená částka je návštěvníkovi restaurace stržena z jeho stravenkového účtu. Pro přenos informací mezi kartou a mobilem či tabletem s platební aplikací se využívá technologie NFC (Near Field Communication).

 

Ticket Restaurant Card (TRC)

Řešení bylo vyvinuté s důrazem na maximální bezpečnost, přes aplikaci jsou realizovány nebankovní finanční platby. Vysoké nároky zadavatel klade na spolehlivost provozu, škálovatelnost a celkovou robustnost řešení. Zejména v pracovních dnech je v době obědů nutné počítat s vysokou zátěží služby. Velkou výzvu pro tým specialistů eManu znamenalo dokonalé zvládnutí technologie NFC, problematika čtení informací ze stravenkových karet a související požadavky na vysokou bezpečnost.

E-Pay by Edenred - screenshoty

Společnost Edened právě spouští pilotní provoz elektronických stravenek v Brně (tisková zpráva). Na podzim by zákazníci restaurací mohli moderní způsob placení začít používat také v Praze a dalších městech.

Součástí celého řešení je mobilní aplikace TicketCard by Edenred, která uživatelům elektronických stravenek umožňuje zjistit aktuální zůstatek na jejich stavenkovém účtu. S aplikací je také možné rychle najít nejbližší restauraci, která e-stravenky akceptuje. Aplikace TicketCard by Edenred je k dispozici uživatelům smartphonů s Androidem a majitelům iPhonů.

 

AKTUALIZOVÁNO 2. 10. 2015:

Po úspěšném pilotním provozu, kterých během léta probíhal v Brně, se možnost pohodlného placení v restauracích postupně rozšiřuje do dalších českých a moravských měst. Nyní je možné elektronickými stravenkami Edenredu platit už ve více než 1500 provozovnách.  Více informací v článku Digitálnímu trendu se nevyhnou ani stravenky, který vyšel na Strategie.cz.

Tomáš Čermák
člen představenstva, eMan a.s. & CMO

RSS