eMan zakládajícím členem AAVIT [TISKOVÁ ZPRÁVA]

Na jaře tohoto roku vznikla na podporu tuzemského IT sektoru Asociace pro aplikovaný výzkum v IT (AAVIT). Mezi její hlavní agendu patří například digitalizace státní správy či tvorba HDP v oblasti aplikovaného výzkumu. Pražský softwarový dům eMan je jedním ze zakládajících členů.

Členové AAVIT působí na celé škále segmentů od digitalizace, přes vývojářské aktivity až po výrobu speciálních průmyslových strojů. Společně si kladou za cíl podporovat veškeré zájmy společností i jednotlivců působících právě v aplikovaném IT výzkumu.

Nedílnou součástí aktivit asociace je pak podpora potřebné digitalizace státní správy, kde oboroví experti dodají potřebné poradenství a know-how. Mimo jiné řeší i trh práce, tvorbu pracovních míst a jejich udržení.

 

eMan jako garant české digitalizace

Právě nyní, kdy koronavirová pandemie výrazně mění nejen globální ale i českou ekonomiku, je segment IT na vzestupu. Mnoho firem ale i státních institucí řeší digitalizaci, díky čemuž společnosti jako eMan mají čím dál více práce.

„Cítíme, že je potřeba dát celému našemu odvětví IT řád a jasná pravidla. Digitalizace může výrazně zefektivnit a zjednodušit řízení podniků i municipalit, a právě proto je potřeba tyto aspekty vysvětlovat a propagovat napříč celou českou společností,“ říká Michal Košek, provozní ředitel společnosti eMan.

Společnost eMan, mezi jehož klienty patří Škoda Auto, ČSOB, PPL, ČEZ nebo E.ON, loni dosáhla rekordních tržeb ve výši 175 milionů korun, letos počítá s překročením hranice 200 milionů korun. Zároveň v srpnu 2020 úspěšně vstoupila na pražskou burzu START.

Dalšími členy AAVIT jsou například Fermat, TopMonks nebo Kiwi Olivera Dlouhého.

Verze ke stažení (.docx)

Regina Záhejská
Marketing Specialist

RSS