Sejde se takhle téměř tisícovka programátorů na jednom veletrhu…

Jobs Dev 2017 je prvním veletrhem práce přímo pro programátory v České republice a my jsme u toho nemohli chybět. Jaký programovací jazyk nejvíc používají? Kolik z nich si vyzkoušelo naši znalostní soutěž? A kdo vyhrál robota, který poslouchá na kód?

V sobotu 27. května 2017 se na ČVUT v Praze vyskytla snad největší koncentrace ajťáků na jednom místě v celé České republice. Na Jobs Dev 2017 dorazilo skoro 60 firem, aby se potkaly s profesionály z oboru a předvedly své technologie. Na veletrhu se konala spousta zajímavých přednášek s názvy jako REST-API je mrtvé, ať žije GraphQL nebo Je CSS vážně tak podivné?, případně Vše, co jste chtěli vědět o bitcoinu, ale neměli se koho zeptat.

Firmy, co přišly, pořádaly zajímavé soutěže o super výhry. My jsme se samozřejmě nenechali zahanbit. Na modrém eManovském stánku fičel znalostní kvíz o programovacích jazycích. Motivací byla stavebnice Lego Mindstorms EV3. Nenechte se zmást, co je malé, to je šikovné a stavebnice se skládá z 601 dílků, které jsou na zemi ve tmě přímo smrtonosné. Robota, kterého jde libovolně naprogramovat, nakonec získal Ilya Parakhnich za nejlepší výsledek jak v Javě, tak v Androidu. Celkově si znalosti otestovalo 42 lidí.

vyherce_devfest

Jobs Dev se od ostatních pracovních veletrhů odlišuje tím, že dorazili jak začátečníci, tak i opravdu zkušení programátoři. Podle webu akce byla průměrná délka praxe účastníků 5,6 let. Na otázku, který programovací jazyk profesně používají, odpovídali nejčastěji JavaScript. Na druhém místě uváděli PHP, na třetím Javu a v těsném závěsu čtvrtého místa C#.

Na veletrhu jsme hlavně chtěli předvést, co umíme. Proto jsme s sebou vzali naši aplikaci ŠKODA OneApp, kterou jsme dělali pro Škodovku. Appka slouží pro trackování jízd, záznam rekordů nebo zjištění informací o stavu auta a samotného řízení. Navíc funguje jako platforma pro aplikace třetích stran. Řidič si ji tak může nastavit úplně podle sebe.

Celkově to byla dobrá akce, poznali jsme spoustu fajn vývojářů a těšíme se zase za rok!

Jana Lochmanová
Event Manager

RSS