Prahu minulý víkend obsadili Google Glass hackeři

Smíchovský TechSquare minulou neděli přilákal mladé vývojáře z celé ČR. A není se čemu divit. GDG Prague ve spolupráci se společností eMan totiž uspořádal již 3. Glass hackathon, na kterém mohli vývojáři testovat své aplikace na šesti zařízeních Google Glass.

Na akci bylo zřejmě dosaženo největší koncentrace Google Glass na jednom místě nejen v ČR, ale dost možná i v celé Evropě. Česká republika je v Evropě “brýlová velmoc”, celkem už víme o patnácti českých Glass Explorers. Vývojáři opět ukázali nadšení pro tuto novou technologii a díky dostatečnému počtu zařízení stihli vytvořit za půl dne několik velmi povedených aplikací.

V soutěžním klání se na první příčce umístil tým, který tvořili Jan Zikeš, Radim Vaculík, Eliška Kuzdasová a Lukáš Prokop. Zvítězili s aplikací Plane spotting, která přímo do Glass zobrazí doslova “kde co lítá”, neboli nejbližší letadla na obloze.

Na druhém místě se umístila aplikace Alexe Studničky s názvem Prague metro, díky které budete mít časy odjezdů nejbližší stanice metra pořád na očích.

Bronzovou pozici obsadila aplikace Gimme a tone, zamýšlená jako pomůcka zpěvákům a hudebníkům. Přehraje vybraný tón přímo do ucha. Aplikaci vytvořili Vojtěch Sázel, Míša Horáková a Pavel Horal.

Dále na hackathonu vznikly aplikace pro zobrazení bitcoinových transakcí, zobrazení textu pro reportéry nebo jednoduché přidávání knih do databáze. Fotografie z akce najdete na stránce GDC Prague.

 

Martin Pelant

RSS