Tři přednášky pro Barcamp

Jirka Hrdlička a jeho tým připravili 4. ročník Barcampu v Hradci Králové na téma pohádek. A program byl přímo pohádkově nadupaný! Tři přednáškové místnosti praskaly ve švech, jak byly plné lidí i vědomostí. Pro návštěvníky byly totiž připraveny přednášky z rozličných oborů, od typografie až po umělou inteligenci.

V sobotu 14. 10. 2017 se Áčková budova Univerzity Hradec Králové od 10:00 do 18:00 naplnila davy toužícími po poznání. Akce byla tradičně zdarma a o své zkušenosti a znalosti se mohl podělit opravdu každý. Témata byla zaměřena spíše na digitální technologie a vývoj softwaru, na své si ale přišli i zájemci o osobní rozvoj, design, reklamu a další oblasti.

A kde je vývoj softwaru a líheň chytrých mozků, tam přece nemůžeme chybět ani my. eMan má navíc v Hradci pobočku, takže dává rozum, že jsme byli partnery akce. Náš hlavní stan jsme rozbili vedle hlavního přednáškového sálu a nabízeli jsme zábavu, sladkosti, informace o eManu a příjemnou společnost. Je nicméně pravda, že víc než úsměvy lákaly návštěvníky ke stánku hned dvě soutěže: o Chromecast 2 a dron Pixel.

Nešli jsme se jen ukázat, ale taky ukázat, co v nás je. Naši speakeři postupně obsadili všechny tři přednáškové místnosti. Jako první se ujal slova Dominik Matoulek, který vyslal prince na průzkum hradem za účelem lokalizovat princeznu.

Odpoledne nám Vašek Souhrada povyprávěl o programovacím jazyce Kotlin, který používá i taťka Google.

A na závěr vystoupil Vojta Kounovský, který odpovídal na otázku, které zvířátko je v lese nejdůležitější.

A nakonec zazvonil zvonec a Barcampu byl konec. Těšíme se na další ročník, který proběhne 13. 10. 2018!

Jana Lochmanová
Event Manager

RSS