Humans of eMan: Jose Lazaro

Seznamte se s Josem – ředitelem naší severoamerické pobočky, který se do Česka zamiloval při toulkách krajinou na motorce. Více se o něm dozvíte v dalším díle Humans of eMan!

Můj příběh s firmou eMan se začal psát na Moravě v roce 2013, když jsem se v Brně seznámil s jejími majiteli. Byl jsem několik let zaměstnaný ve společnosti Honeywell na pozici strategického lídra pro region EMEA a tehdy jsem se poprvé setkal se službami eManu. To, co dělali, se mi moc líbilo. O dva roky později, když jsem vedl tým průmyslového bezpečnostního inženýrství, jsem měl možnost doporučit eMan jako dodavatele pro jeden z našich prvních softwarových projektů. Ke spolupráci naštěstí došlo. O několik let a projektů později, když už jsem bydlel ve Spojených státech a opustil Honeywell, jsem se rozhodl oslovit majitele eManu, zda by měli zájem proniknout na americký trh…  a tak se v texaském Houstonu zrodila společnost eMan Solutions LLC.

Prvních několik měsíců naší severoamerické existence bylo o řádném založení společnosti a počátečním rozvoji našeho podnikání. Myslím si, že největší předností těch, co pracují v eManu, je fakt, že jsou rádi neustále v obraze a svou práci dělají s velkým nadšením a neskutečným nasazením. Rád pracuji s lidmi, které jejich práce baví a kteří jsou připraveni udělat něco navíc, když je to potřeba. Právě jejich přístup mi při prvních krůčcích malého eMana v USA nesmírně pomohl.

Pokud jde o podnikání během dlouhých pandemických měsíců, považuji eMana za šťastlivce. Když udeřil COVID-19, zadané projekty a smlouvy, které jsme již měli uzavřené, to vůbec neovlivnilo. Jediné, s čím jsme se museli trochu popasovat, byl „nový normál“ z hlediska navazování a udržování kontaktů. 

Když jsem žil v Brně, trávil jsem volný čas různými způsoby – chodil na pivo se svými českými kamarády nebo třeba jezdil na motorce po Moravě a někdy i Čechách. Několik let jsem se dokonce věnoval paraglidingu. Rád zkouším nové věci, potkávám lidi, poznávám různé kultury a učím se další jazyky. To se ale v posledních letech změnilo, protože mám doma dvě krásné dcery, takže na volnočasový adrenalin už moc prostoru nezbývá. Bohatě mi to ale kompenzují stavební práce, které probíhají v mém novém domě, a všechny ty pracovní cesty, které musím absolvovat.

Přesto si rád najdu čas na odreagování – ať už v uměleckých galeriích, nebo sledováním filmů. Jedním z mých nejoblíbenějších je „Mise“ s dokonalým soundtrackem Ennia Morriconeho – to prostě musíte vidět! Pokud se na něj chystáte podívat poprvé, závidím vám.

Šimon Halamásek
Copywriter

RSS