Jablotron vstupuje do společnosti eMan [TISKOVÁ ZPRÁVA]

eMan se spojil se společností Jabloron

Rok 2016 začal na české IT scéně velkou obchodní transakcí. Společnost Jablotron, výrobce zabezpečovacích a komunikačních systémů, vstupuje do společnosti eMan, která patří mezi přední české dodavatele mobilních řešení. Na společné tiskové konferenci to oznámil Jiří Horyna, CEO společnosti eMan, a Tomáš Morava, investiční ředitel Jablotronu. Hodnota transakce je v řádech desítek milionů korun.

Společnost eMan bude nadále na trhu působit jako samostatný subjekt, který poskytuje služby zakázkového vývoje mobilních aplikací. Cílem transakce bylo zejména posílení spolupráce na vývoji společných produktů a služeb především se zaměřením na internet věcí (IoT) a chytrou domácnost.

„Finanční síla a zkušenosti Jablotronu v oblasti výroby a prodeje zabezpečovací a komunikační techniky poskytnou eManu významnou podporu pro další rozvoj a expanzi na nové trhy,“ řekl Jiří Horyna, CEO společnosti eMan.

„Jedná se o oboustranně výhodný obchod. Jablotron posílí o zkušené profesionály z oboru, ve kterém vidíme budoucnost,“ sdělil Tomáš Morava, investiční ředitel Jablotronu.

 

Jiří Horyna (eMan) a Tomáš Morava (Jablotron).

Jiří Horyna, CEO, eMan (vlevo) a Tomáš Morava, investiční ředitel, Jablotron Group (vpravo)

 

O společnosti eMan:

eMan je předním českým dodavatelem mobilních řešení. Zaměřuje se především na klienty z oboru pojišťovnictví, energetiky, průmyslové výroby a služeb. Mezi nejvýznamnější zákazníky patří společnosti O2, Škoda Auto, Honeywell, Česká pojišťovna, Allianz, UNIQA, E.ON, Bohemia Energy, Edenred a další. Mobilní aplikace vyvinuté eManem získaly celou řadu ocenění, jako např. Mobilní aplikace roku, Internet Effectiveness Awards, WebTop100, IT projekt roku nebo Zlatá koruna.

 

O společnosti Jablotron:

Jablotron je významným českým výrobcem zabezpečovacích a komunikačních systémů. Společnost, která byla založena v roce 1990, má statisíce spokojených zákazníků po celém světě.

 

Kontakt pro média:

Tomáš Vrána
tomas.vrana@pr-inkubator.cz
+420 604 134 037
PR inkubátor, s.r.o.
Národní 11, 110 00 Praha 1

Press kit (.zip, 72 MB)

Tomáš Čermák
člen představenstva, eMan a.s. & CMO

RSS