eMan bude vyvíjet pro Evropskou unii

Pětiměsíční tendr a ostrá konkurence hráčů z celé Evropy. Tak vypadalo výběrové řízení Úřadu pro publikace Evropské unie. Tím větší radost máme, že jsme z něj vyšli jako jediná vítězná česká firma.

Nejde zrovna o malou zakázku, její celková hodnota je totiž 3,5 milionů EUR, což znamená necelých 90 milionů korun. Samotná smlouva s EU se pak týká vývoje mobilních aplikací a je uzavřena na čtyři roky.

Jako jedna ze čtyř vítězných firem tak bude eMan v následujících čtyřech letech vyvíjet a spravovat mobilní aplikace pro veškeré úřady EU. Jejich účelem bude zpřístupnit občanům informace z jednotlivých úřadů Unie.

V rámci tendru jsme museli navrhnout řešení, které bude schopné pracovat s obrovským množstvím dat. Úřad pro publikace Evropské unie má totiž ve svých databázích miliony stran textů a denně přibývají další.

Samotná zakázka pak bude hodně různorodá, protože budeme plnit specifické požadavky jednotlivých úřadů. Ty budou přes Úřad pro publikace Evropské unie poptávat aplikace, které potřebují. To bude docela výzva, na kterou se ale moc těšíme.

Dalším oříškem je fakt, že aplikace budou určené hodně široké skupině veřejnosti, od středoškoláků až po seniory. Zároveň musíme brát ohled na zrakově postižené. Aplikace taky budou sloužit pro občany celé Unie, takže nebude výjimkou, že budou přeložené do 24 různých jazyků.

Gabriel Szalay
Account Manager

RSS