eMan vykupuje zpět podíl Jablotronu

Michal Košek., Tomáš Čermák, Jan Horna, Jiří Horyna, eMan

V lednu 2016 vstoupil Jablotron do společnosti eMan, předního českého vývojáře softwaru. Po více než dvou letech se obě strany dohodly na ukončení spolupráce. Původní zakladatelé společnosti eMan tak odkupují od Jablotronu zpět 60% podíl. Hodnota transakce je v řádech desítek milionů korun.

Důvodem rozchodu je nenaplnění původních vzájemných očekávání. Za více než dva roky spolupráce se oběma stranám nepodařilo najít dostatečně nosná témata společného rozvoje. Strategie obou společností se naopak spíše postupně více rozcházejí.

„Chceme poděkovat za společné dva roky, které eManu umožnily povyrůst, přestěhovat se do nových kanceláří a získat nové zakázky. Jsme velmi rádi, že tento ‚rozvod‘ proběhl velmi přátelsky a korektně,“ říká Jiří Horyna, CEO eMan.

„Do společného projektu jsme vstupovali s jasnou představou o vzájemné budoucí spolupráci. Jsem rád, že jsme v klidu zvážili dnešní situaci a že jsme se společně domluvili na řešení, které firmě eMan vrací její budoucnost do vlastních rukou.“ říká Miroslav Jarolím, CEO Jablotron Group.

Jiří Horyna
Předseda představenstva & Co-founder

RSS