Královéhradecký eMan Dev Meetup se nesl v duchu internetu věcí a chytré domácnosti

Prostory naší nové královéhradecké pobočky počátkem tohoto týdne hostily první ze série vývojářských setkání eMan Dev Meetup. Zhruba dvě desítky nadšenců do internetu věcí a technologií si přišli ověřit, že pustit se do stavby chytré domácnosti svépomocí není vůbec těžké.

Úkolem našeho týmu ve složení Jiří Pech, Petr Čihula a Pavel Doležal bylo ukázat, že s využitím jednoduchých a běžně dostupných technologií lze lehce vstoupit do tak trochu stále tajemného světa internetu věcí. Možností jak si svépomocí postavit základ chytré domácnosti je dnes celá řada, hojně se využívají například zařízení Raspberry Pi nebo ESP8266.

My jsme pro praktické ukázky využili Arduino, RabbitMQ s MQTT pluginem, iPhone a Apple Watch. Předvedli jsme si, jak lze jednoduše propojit Arduino s jeho senzory snímajícími teplotu, vlhkost a řadu dalších parametrů se serverem, který zpracovaná data zobrazoval na iPhonu, Apple Watch a webu.

Prezentaci z meeetupu si můžete zkouknout na http://goo.gl/YKj6NQ. Video z akce zpracováváme, zveřejníme jej co nejdříve. Další info o meetupu najdete v FB události.

Plánujeme další meetupy, a to nejen v Hradci Králové, ale také v Praze, Plzni a v dalších městech. Budeme rádi, pokud nám na e-mail devmeetup@eman.cz pošlete tipy na témata, o kterých bychom si mohli povídat na některém z dalších setkání.

Tomáš Čermák
člen představenstva, eMan a.s. & CMO

RSS