Hackathon Q-TON 3.0

hackathon q-ton 3.0 eman

Vždycky jsme chtěli uspořádat hackathon. Loni jsme se podívali do zákulisí Q-TONu 2.0 a letos už eMan společně s Qestem organizuje jeho třetí ročník. Tématem jsou opět chytrá města a výsledky týmů mohou díky partnerům a jejich výzvám opravdu ožít. Žádné hypotetické úlohy – reálné výzvy, reálná data a reálné výsledky.

Hackathon Q-TON 3.0 vypukne už za necelé dva týdny. Týmy budou mít víkend na to, aby se popraly se zadanými výzvami a přišly s funkčním návrhem řešení. S Qestem vnímáme Q-TON jako příležitost k propojení schopných lidí s partnery, kteří mohou jejich řešení realizovat. To je hlavní lákadlo, samozřejmě kromě hlavní výhry 50.000 Kč.

 

hackathon q-ton 3.0 eman

 

Výzvy na téma chytré město zadávají samotní partneři, takže se můžeme těšit na rozmanitá zadání od problematiky z oblasti energií až po pomoc sociálně vyloučeným skupinám. Snažíme se, aby vznikly projekty, které budou žít vlastním životem i dále a v ideálním případě si najdou své skutečné zákazníky. Aby cool řešení vznikla, máme připraveno několik technologických vychytávek a nový prostor Prusa Labu, který nám dává možnost prototypovat a hrát si. Sledujte Q-TON na Facebooku, aby vám nic neuteklo.

Jsi student, pracující developer, designér, analytik nebo prostě business dravec? Chceš ukázat, co v tobě je a třeba zjednodušit život tisícům reálných lidí? Máme ještě volná místa. Stačí se přihlásit.

 
Samotnému hackathonu předchází hned tři akce. Ty mají za úkol lépe připravit účastníky na to, co je čeká.

 

Přednáška Q-TALK

11. 10. 2018 pořádáme od 18:00 Q-TALK, který přiblíží oblasti výzev a maximálně nás vtáhne do nálady hackathonu. Na místě budeme my, organizátoři z eManu a Qestu, z řad partnerů dorazí František Vašek z innogy, Jan Bízik z Laboratoře Nadace Vodafone a Martin Vápeník z inkubátoru UP21. Přednáška se koná v prostorách Qestu. Přihlásit se můžete TADY.

 

Workshop Zpracování družicových dat

V úterý 16. 10. 2018 vypukne od 9:00 první workshop. Připravili jsme ho společně s Podnikatelským inkubátorem ESA BIC Prague. Téma workshopu je zpracování družicových dat, takže se dozvíte, jak si je můžete stahovat, pracovat s korekcemi a jak tato data použít pomocí GDAL v Pythonu a R. Průvodci workshopem jsou Jáchym Čepický a Oto Kaláb. Na vesmírná data se zblízka podíváme v prostorách eManu. Přihlásit se můžete TADY.

 

Workshop Kubernetes

Druhý workshop proběhne 18. 10. 2018 od 9:00 v prostorách SafeDX. Je určený těm, kteří se chystají během hackathonu nebo i po něm použít Kubernetes. Přihlásit se můžete TADY.

 

Jana Lochmanová
Event Manager

RSS