eMan na automotive veletrhu v Detroitu

eman vehicle display symposium

eMan vůbec poprvé představil sebe a své služby v USA 25. září. Jednalo se o konferenci specializovanou na displeje v automobilech, která se konala ve městě Livonia, státě Michigan. Je to sice hodně technická konference, zaměřená na hardwarová řešení, pro nás ale představovala možnost navázat kontakty s experty a klíčovými lidmi z nadnárodních společností z infotainment sektoru.

Lukáš Križko, ředitel naší automotive divize, přiletěl do Detroitu z Prahy, já z Houstonu. V Detroitu jsme pak strávili skoro celý týden. Veletrh Vehicle Display Symposium se konal ve velice příjemném prostředí kongresového centra Burton Manor, což jen přispělo ke snadnějšímu networkingu účastníků a vystavujících. Pro ty, kdo mají rádi čísla: na konferenci se dostavilo přes 300 účastníků a 90 vystavujících. Celkem akcí prošlo kolem 500 lidí.

 

vehicle display symposium 2018

 

Kromě nás na konferenci byly především firmy nabízející úplně odlišné produkty, například speciální lepidla a barvy pro auta nebo TFT, LCD, CTP, VFD a OLED displeje, měřící lasery a infračervené senzory a tak dále. Účastníky nejvíc zajímaly stánky firem jako Futaba nebo Sharp, vystavující flexibilní a free form displeje. Firma Tanvas lákala dotykovým a nedotykově-haptickým řešením, společnost Synaptics vsadila na integraci aktivace zařízení pomocí otisku prstu a zpracování hlasu. Zajímavá byla taky HUD dema firem Visteon a Polytronix.

 

automotive vehicle display futaba

 

První den jsem měl dvě minuty na představení eMana celému plénu, kdy jsem všechny účastníky pozval k našemu stánku. A snad i díky tomu jsme během celého veletrhu měli plné ruce práce se zodpovídáním dotazů návštěvníků, kteří se u nás zastavili.

 

jose lazaro vehicle display symposium 2018

 

Podařilo se nám navázat kontakt s výrobci aut jako Ford, Fiat Chrysler Automotive nebo Subaru. Seznámili jsme se také s předními OEM výrobci, například Visteon, Continental, Panasonic, Magneti Marelli a Bosch. Velmi zajímavá byla návštěva jednoho z expertů a výkonných ředitelů společnosti Waymo (bývalé Google Car) – bylo by skvělé, kdybychom navázali spolupráci.

 

ppg automotive vehicle display

 

Můžu říct, že celý veletrh byl pro eMan úspěšný. Společně s Lukášem teď musíme zapracovat na všech získaných kontaktech a vytvořit zajímavé obchodní příležitosti. A snažit se fakt budeme!

 

eman vehicle display symposium brochure

 

Musím taky zmínit obrovský úspěch našich eManích kachniček. Všechny se nám rozletěly už první den konference ještě před polednem. Některé z nich určitě v následujících dnech odletěly i z Detroitu. Kde jim je teď asi konec?

Jose Lazaro
GM eMan at North America

RSS