37 akcí v roce 2019

Člověk nemůže pořád jen pracovat. Občas je potřeba si o práci třeba povídat. Nebo narazit sud piva v kanceláři, zahrát si beach a petanque, přednášet před plným sálem… Co všechno eMani za minulý rok zažili?

Externí akce

Ať už je pořádáme, nebo se jich sami účastníme – na těchto událostech se eMani propojují s vnějším světem.

Kotlin meetups

3x kotel Kotlinovských přednášek, během kterých posluchačům hlavy zavařilo hned několik zahraničních speakerů.

DevSession

Pokračování série akcí z předchozího roku. Letos jsme pokryli 2 témata – SCRUM a mobilní bezpečnost.

RailsGrills

Grilování (nejen) Ruby on Rails vývojářů. Do vůně barbeque přednášel na zimní seanci Honza Strnádek, na letní pak Josef Ptáček. Břicha plná dobrot a hlavy plné nových podnětů.

Ruby workshop

Ve spolupráci s Applifting, Timepress a VirtualMaster jsme připravili 10 lekcí po 2 hodinách. Během nich 14 účastníků brousilo své Ruby on Rails skills, které nakonec každý při závěrečných prezentacích vytvořených projektů.

mDevCamp

Jsme hrdí, že tato největší mobilní vývojářská konference v Evropě mohla vzniknout za našeho partnerského přičinění. Mimo organizace jsme se zapojili i do nálože workshopů, konkrétně s tématem Moder Clean Android App Architecture.

Veletrhy pracovních příležitostí

Bez nové krve by srdce jakékoliv firmy za chvíli nemělo co pumpovat. Proto jsme i my měli stánek hned na několika transfuzních stanicích – Praha Co@FIT, Hradec HIT kariéra a Plzeň – Veletrh pracovních příležitostí při ZČU.

European Utility Week 2019

18.000+ návštěvníků, 850 vystavujících firem, 5 eManů, 3 dny, 1 eMan stánek a to vše v Paříži. Abychom na takové akci ukázali svoje zkušenosti se zakázkovým vývojem v plné síle, dali jsme si na přípravu několik měsíců. Během těch jsme provedli analýzu publika, přípravu tiskovin, konstrukci stánku o rozloze 18m2 a výběr ukázek aplikací. A podle reakcí zákazníků a návštěvníků to stalo za to.

Mimo to…

…jsme měli workshop na prototypování pomocí Android Things. Zúčastnili jsem se akcí Jobs dev, Týden inovací a dalších, menších eventů.

 

Interní akce

Aneb když eMan k eManovi sedá. Ať už za účelem vzdělávání, vzájemného chlubení se prací nebo vyhození si z kopýtka.

Summit 2019

Tradiční seance obsahující shrnutí roku předchozího, narýsování plánů na rok následující a provedení několika tajemných rituálů, které nám zajišťují stálý růst. Mezi ně patří fotbálkový turnaj, VRko, Cards Against Humanity…. a další.

Kvartální snídaně

Protože jsme rozházení po několika patrech (a městech), je fajn se jednou za tři měsíce sejít a ukázat si, kdo na čem dělá. Jak jinak, než v doprovodu dobré snídaně.

Do práce na kole!

Minulý rok jsme si laťku položili vysoko (1. místo v kategorii zaměstnavatel a 2. místo v kategorii jednotlivec) a letos na ni nedosáhli. I tak máme radost z toho, kolik eManů do práce jezdí vlastní silou.

Ztracené kobylky

Šílený orientační běh dvojic, jehož jsme byli nejen sponzoři, ale i účastníci. A protože kdo najde chybu v kódu. ani při orienťáku se neztratí, urvaly naše dva páry 16. a 26. místo, což vzhledem k účasti považujeme za krásný výkon.

eMan jízda

Ač jsou mezi námi jak milovníci, tak odpůrci intenzivnějšího pohybu, Sportcentrum Koráb jsme ovládli v hojném počtu. Mimo turnajů v beachvolejbalu a pétanque se objevil i beerpong.

Halloween

Děsivá noc, kdy smrtelně bledí programátoři vylézají zpoza monitorů na povrch zemský. V naší kanceláři se objevila Cruella de Ville, zombie Dan Nekonečný (jak jeho jméno hned získává nové konotace, že?), Harley Quinn a bezpočet dalších kouzelných bytostí.

Mikuláš

Přesto, že akce byla mířená hlavně na minieMany (která si vyrobila 3D stromeček nebo zlatý řetěz), čtveřice Mikuláše, čerta a dvou andělů obešla i velké eMany. Ti se museli vykoupit, byli velmi kreativní, objevilo se i recitování kódu nebo dospěláckých básniček. A perníček nakonec dostal každý.

Vánoční večírek

Máme super kancly s chillout zónou. Je v nich místo na pípu, lednice na víno, stoly na jídlo, plac na tancování, fotbálek a Xbox. Kancly nemají zavíračku ani pohoršenou obsluhu. Tak jsme si řekli – proč chodit jinam? Vzhledem k tomu, že v našem týmu nejsou jen češi, jsme si navzájem navařili mezinárodní menu. Zahráli beer pong, bulánky… a protože Vánoce nejsou jen o zábavě a konzumu, vybrali několik tisíc na psí útulek, hromadu tašek plných oblečení pro bezdomovce a desítky kosmetických balíčků pro ženy v azylovém domě.

 

Jana Lochmanová
Event Manager

RSS