Čtyři tipy, jak nezaspat vývoj mobilních appek

V pondělí 27. listopadu jsme se byli podívat za kolegy na plzeňské pobočce eManu a sešli jsme se na akci organizace TechHeaven v prostoru DEPO2015. Téma Vyvíjejte mobilní aplikace podle nejnovějších trendů jsme si přece nemohli nechat ujít!

Jak už jsme psali v rozhovoru se zakladateli této neziskovky, poměrně mladý tým plzeňských nadšenců organizuje pod názvem TechHeaven různé přednášky. Ty jsou určené především vývojářům. Z předešlé akce na téma Valley x ČR, jsme už report podali. V tomto vydání jsme měli možnost slyšet o:

 

Antelli knihovna

Vytvořil ji Štěpán Šonský, aby mohl snadno vyvíjet hlasové asistenty v nejrůznějších jazycích pro široké spektrum aplikací. Štěpán dal knihovnu volně k dispozici v betaverzi, takže si ji můžete vyzkoušet i vy.

 

Flutter.io

Mobilní framework, který letos představil Google. Pokud víte něco o Xamarinu nebo React Native, po skvěle zábavné a výborně připravené přednášce Tomáše Zvěřiny byste neváhali ani vteřinu a museli byste ho vyzkoušet.

 

DevBoost

Nástroj pro totální zjednodušení Continuous Integration a Continuous Delivery (CI/CD) ve firmách. Je to náš vlastní produkt, o kterém jsem mluvil já. Od ostatních CI/CD platforem se liší především tím, že automaticky integruje všechny potřebné služby, takže se jedná spíš o DevOps službu.

 

Kotlin

Programovací jazyk od JetBrains, který letos získal od Google status hlavního podporovaného jazyka pro platformu Android. Za eMan o něm krátce přednášel Vašek Souhrada, který je taky zakladatel a organizátor Czech Kotlin User Group. Víc o Kotlinu zjistíte z jeho článku Kotlin – jazyk, který je dobré znát a pokud váháte, jestli ho zkusit, třeba vás přesvědčí 10 důvodů, proč mít Kotlin rád.

 

Po přednáškách jsme chvíli ještě pokecali s místními freelancery a někteří z nás se přecpali pizzou a pivem. Zatím jsme se účastnili obou akcí TechHeavenu, takže jsme zvědaví, jaké téma bude příště.

Jiří Pech
CTO
Jirka v eManu od roku 2016 řídil SA tým, od října 2018 u nás působí jako CTO. Předtím si prošel manažerskými pozicemi v nadnárodních korporátech, založil a provozoval samoobslužný e-shop a vybudoval z nuly zelenou firmu s obratem asi 100 milionů ročně. Zásadně je o dva až tři kroky před svou dobou.

RSS