eMan je od 1. června 2020 akciovou společností

eMan se mění na akciovou společnost

Rosteme, míříme na burzu a měníme se ze společnosti s ručením omezeným na akciovou společnost. Co všechno se tím mění? A proč to děláme?

eMan se k 1. 6. 2020 transformoval ze společnosti s ručením omezeným (s.r.o.) na akciovou společnost (a.s.). Z pohledu našich zákazníků, členů týmu i partnerů se nic dalšího nemění. IČO, DIČ a adresa našeho sídla v Holešovicích zůstávají beze změny (vše najdete zde).

 

Proč změna na akciovou společnost?

Hlavním důvodem pro změnu právní formy eManu je plánovaný vstup na trh PX Start na Burze cenných papírů Praha, o kterém jsme informovali v březnu. IPO plánujeme na první polovinu července. Konkrétní informace zveřejníme zhruba v polovině června.

Dalším důvodem, proč jsme se pro transformaci na akciovou společnost rozhodli, je zavedení programu zaměstnaneckých akcií. Zaměstnanecké akcie totiž vnímáme jako zajímavý a efektivní nástroj pro posílení vztahu mezi firmou a členy týmu. 

 

Proč zrovna teď?

Zaměstnanecké akcie i vstup na akciový trh chystáme řadu měsíců. Příchod “koronakrize” pro nás nebyl a není důvodem pro změnu plánu. V nastalé situaci naopak cítíme mimořádnou příležitost, která může pozici eManu na trhu výrazně posílit. Všude se dnes hovoří o nutnosti digitalizovat – a právě pomoc firmám v oblasti digitální transformace je přesně naše doména.

Jiří Horyna
Předseda představenstva & Co-founder

RSS