Humans of eMan: Václav Loufek

Další ze série o našich zaměstnancích. Vašek je energická, veselá kopa. Co mu pomáhá k odpočinku? A jak proklouzl z náboráře na testera?

Máš nějakou historku, o kterou by ses chtěl podělit?

V rámci eManu mám asi nejradši historku spojenou s Káťou, která odjela do Austrálie. Před odjezdem jsme žertovali, že jí tady budu držet místo na HR. No a když se vracela, domluvil jsem jí pohovor na místo, ze kterého jsem odcházel. Káťa ho dostala, já přelezl do testingu a dnes sedíme naproti sobě.

Jak odpočíváš, jak si rozproudíš krev?

Nejvíc mě asi nabudí jóga. Před pandemií jsme ji měli společně každé úterý v Chillu, a protože nás vždy bylo jen pár, byla to pro začátečníka jako já nejlepší praxe. Cvičitelka Petra se nám mohla naplno věnovat a její rady a poučky tak už nikdy nezapomenu. A nesmím zapomenout ani na VR a Beatsaber, na který se těším vždy po dlouhém dni v práci.  

Co tvoje cesta eManem?

Momentálně testuji webové aplikace, ale k tomu jsem se dostal oklikou. Začínal jsem jako náborář do IT, protože jsem měl vystudovanou ekonomku a tento obor mě děsně lákal. Hlavní důvod, proč jsem šel do eManu, byla právě touha naučit se něco víc z fungování IT firmy a vyzkoušet si to na vlastní kůži. 

Po roce jsem už věděl, že bych se svými zkušenostmi mohl začít jako tester. Pak jsem dostal za úkol obsadit roli juniorního testera. Místo toho, abych na LinkedIn začal oslovovat ostatní, jsem se prostě přihlásil sám. V té době mi pomohli ostatní testeři z firmy, především Blaga a Michal.

A tvůj vztah k práci?

Mým hlavním cílem je, aby klient nedostal aplikaci s chybami. Kromě samotného hledání chyb mě baví i hledání jejich příčiny. Rád pomáhám Cyrilovi (kolega, programátor, mentor, buddy) s hledáním souvislostí, replikováním chyb nebo jen jako programátorská kachna, která se občas ozve. I když mě žertovně nazývá “Generátor chyb”, jsem za tuhle spolupráci nesmírně vděčný. Pokaždé se něco naučím.

Václav Loufek
QA Tester

RSS