Pojišťovna 2.0 – sjednejte si cestovní pojištění přes mobil

Na AppStore byla uvolněna aktualizace úspěšné mobilní aplikace Pojišťovna. Druhá verze aplikace přináší zásadní novinku, kterou je možnost sjednání cestovního pojištění. Aplikaci Pojišťovna společnost eMan vyvinula pro Českou pojišťovnu.

Aktualizovaná verze aplikace Pojišťovna nabízí pohodlné a rychlé sjednání cestovního pojištění, a to včetně možnosti jeho prodloužení. Samotné sjednání je velmi jednoduché, celá operace trvá několik málo minut. Funkci velmi ocení cestovatelé, kteří se nechtějí zdržovat klasickými formami sjednávání, nebo třeba zapomnětlivci, kteří v aplikaci získají praktický nástroj pro sjednání a zaplacení cestovního pojištění na poslední chvíli, například na letišti těsně před odletem na dovolenou.

Úvodní obrazovka sekce Sjednání pojištění

Pro ještě rychlejší sjednání cestovního pojištění při opakovaných cestách lze využít integrovaný systém jednoduchých šablon. K dispozici je několik předdefinovaných variant („k moři“, „turistika a poznání“ či „sport“) nebo je možné vytvořit si šablony vlastní. Osobní údaje uživatele a dalších spolucestujících (rodina, kamarádi, kolegové) lze uložit v aplikaci, při sjednávání pojištění v budoucnu pak není nutné tyto údaje znovu zadávat. Je-li pojištění sjednáváno pro více osob, každý z účastníků automaticky obdrží SMS s informacemi o pojištění včetně čísla pojistky. Přímo v aplikaci je uložena grafická verze kartičky pojištění, která slouží jako  doklad o sjednaném pojištění. Úhradu pojištění lze provést ihned přímo z mobilu platební kartou nebo později prostřednictvím libovolného platebního kanálu (například internetového bankovnictví).

Kartička pojištění

Hlášení nehody, průvodce doporučenými kroky po dopravní nehodě, hledání poboček České pojišťovny – tedy funkčnosti známé z původníverze zůstávají součástí aplikace. První verze aplikace Pojišťovna, která byla uvolněna v březnu tohoto roku, sklidila jak mezi běžnými uživateli, tak odbornou veřejností řadu úspěchů:

  • 1. místo v prvním ročníku ankety Mobilní aplikace roku 2011 v kategorii Peníze a nakupování (červen 2011)
  • 3. místo v devátém ročníku soutěže Zlatá koruna o nejlepší finanční produkty roku v kategorii Novinka roku (červen 2011)
  • Umístění mezi deseti nejlépe hodnocenými aplikacemi na 3. přehlídce mobilních aplikací AppParade (květen 2011)

Pojišťovna 2.0 je od 9. srpna 2011 k dispozici zdarma ke stažení pro mobilní telefony Apple iPhone (odkaz na App Store). Pro operační systém Android bude aktualizace uvolněna v časovém horizontu několika týdnů.

Tomáš Čermák
člen představenstva, eMan a.s. & CMO

RSS